Library Expansion, CSU Fullerton

PORTFOLIO/DETAIL

Previous Next
  • DESCRIPTION
  • PROCESS
  • GALLERY
See Related Projects
 

Library Expansion

California State University, Fullerton

Fullerton, California

This project is an addition to an existing six-story library located in the center of the CSU Fullerton campus. The 188,000 SF addition is four stories plus a basement. The north glass wall is a serpentine design, bringing soft north light into the reading areas, as well as providing a focal point for internal organization of the building. Reader stations follow the curve of the north wall. Stacks are oriented perpendicular to allow light to penetrate deep into the building.

Furthest from the north wall are the fixed partition elements such as the building core and administration offices. These areas are adjacent to the existing building for ease of circulation. Most of the plan is partition free space that can be rearranged and adjusted to suit the needs of the library in the future. The addition is clad in precast concrete panels to complement the existing building and curving curtainwall areas are used as contrast and accent. A three-story atrium provides entry to both buildings and separates the existing building from the new addition.

Awards

Close